چرا حجم فایلهای IOS در برخی توزیعهای لینوکس متفاوت است؟

روش اتنخاب یک ISO مناسب لینوکس
این سؤال بسیار مهمی است که من کدام IOS رو نیاز دارم و دانلود کنم، اما قبل از پاسخ دادن به این سؤال یک نکته مهم وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. در برخی از توزیعهای لینوکسی شما با دو مورد کلی استفاده آشنا می شوید، سروری و دسکتاپی مثل Fedora Linux و یا Ubuntu در این نوع برای هر گروه از کاربران خاص یک IOS خاص ایجاد شده و افرادی که در محیط سرور فعال هستند و قصد کار با لینوکس بدون محیط گرافیکی را دارند از سروری استفاده میکنند و کسانی که از سیستم عامل لینوکس برای انجام کارهای روزمره و سایر موارد استفاده میکنند به برنامههایی نیاز دارند در بخش محیط گرافیکی مثل ورود و ..
به این نکته هم توجه کنید که تمام برنامهها و محیط گرافیکی مثلاً در سروری از توزیع Ubunut قابل نصب و استفاده است اما روشهای نصب کردن این دو متفاوت است بخش دسکتاپی از برنامه هار گرافیکی برای نصب استفاده میکند و بخش سروری از روش بدون گرافیک و با قابلیتهای تنظیمات حرفهای شبکه و هارد دیسک ارایه میشود که بیشتر در دنیای سروری مناسب است.
در شکل زیر این بخش نمایش داده شده است:
در برخی از توزیعهای لینوکسی هم این دو بخش در هم ادقام شدهاند، برای مثال زمان نصب کردن CentOS شما با گزینه های مختلف نصبی مواجه هستید مثل نصب در حالت سروری با محیط GUI و نصب های minimal و …
تفاوت در حجم IOS ها در دسته دوم مثل centOS alamLinux و غیره ایجاد میشوند که در ادامه هر کدام از این IOS ها را بررسی خواهیم کرد.
برای مثال شما قصد دانلود کردن ALMALinux را دارید و وارد سایت آن میشوید و در بخش دانلود به صورت نمایش داده شده در شکل زیر است:
در این بخش شما در ابتدا باید ساختار CPU خود را و بعد ورژن مورد نظر را انتخاب کنید تا وارد بخش بعدی شوید، حال نوبت به انتخاب محل سرور برای دانلود است که در شکل زیر نمایش داده شده است(من سرور ایران را انتخاب می کنم:
همانطوری که مشاهده میکنید چندین فایل برای دانلود وجود دارد که به سه دسته کلی Boot,minimal و DVD با حجم های مختلف ارایه میشود که در ادامه هر بخش مورد بررسی قرار می گیرد:
انتخاب ISO از نوع Boot:
در بسیاری از موارد برای شما اتفاق میافتد که شما بعد از دانلود کردن و راه اندازی کردن سیستم با مشکلات سخت افزاری مثل عدم شناخت درست CPU و غیره. این IOS برای این مورد طراحی شده است که شما بتوانید سازگاری با سختافزار خود را بررسی نمایید و در مواردی هم میتوانید از طریق شبکه نصب را انجام دهید. در نتیجه این IOS برای نصب کامل و یا حداقلی اصلاً مفید نیست.
انتخاب IOS از نوع minimal:
خب شما در مواردی نیاز دارید که لینوکسی داشته باشید با حداقل برنامههای نصب شده و بعد به تناسب نیاز خودتون برنامههای مورد نیاز رو نصب کنید، این IOS برای شما مناسب است. این روش برای محیط های سروری بسیار مفید است و سرعت نصب هم به دلیل حجم پایین بسته های که نصب میشوید بالاست.
انتخاب IOS در حالت DVD
این ISO شامل برنامههای مفید و کاربردی است و در برخی از موارد که شما سروری دارید که به شبکه اینترنت متصل نیست و شما قصد نصب برنامه به صورت محلی و بدون اینترنت را دارید میتوانید از این IOS استفاده نمایید. در زمان نصب کردن از طریق این ISO شما حق انتخاب در حالتهای دسکتاپی، سروری و دولدوپری( ابزارهای مختلف برای کامپایل کردن برنامهها و هسته لینوکس) را میتوانید انتخاب کنید تا برنامه نصبی به صورت گروهی بسته ها و برنامهها را نصب کند.
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید